11.07.2024.

09:39

Foto: printscreen

Hronika

Rođaci ubijeni sekirom: Optužen za ubistvo dede i babe ponovo na veštačenju

Marko P. se nalazi u pritvoru, a tokom istrage se branio ćutanjem, međutim ipak je odlučio da progovori te je rekao da se ne seća da je počinio dvostruko ubistvo. 

Inače, on je optužen da je, 5. jula, u Zmajevu, sekirom ubio svog dedu Dragana i njegovu sestru Zoru, a zatim automobilom ubijenog pobegao sa lica mesta. Tela ubijenih pronašla je policija dan kasnije oko 23 sata i to pošto je rodnila prethodno prijavila da se ne javljaju na telefone dva dana.   

Na njihovim telima su pronađene vidljive povrede nanete oštrim predmetom, a u kući je primećena premetačina.

Marko P. uhapšen je pet dana kasnije u šumi na Vršačkom bregu iznad Vršca.Policija je prethodno primetila automobil ubijenog Dragana te su ubrzo našli i njegovog unuka. 

Informer

- Definitivno smatram da je sud trebao da prihvati predlog za kontrolno veštačenje zbog niza nedostataka i nelogičnosti na koje sam ukazao, ali i onih koje je sam sud uočio. Primera radi prethodni veštaci nisu dali odgovor na pitanje kako ne vide afekat kod okrivljenog i pored toga sto se isti nagomilavao u prethodnom periodu u odnosu na pokojnog oštećenog. Takođe veštaci ga ne vide i pored brojnih smrtonosnih udaraca kako je ovo delo izvršeno, koji udarci ukazuju na prisustvo ogromnog afekta koji je oslobođen kada su se okrivljeni i oštećeni posle duže vremena očigledno sreli. Očekujem da će nova ustanova kojoj bude povereno veštačenje odgovoriti na sva sporna pitanja -  rekao je za "Telegraf.rs" Karadarević.