11.07.2024.

12:16

Foto: Foto: Društvene mreže

Hronika

Otac Danke Ilić nakon Dragijevićevih izjava na sudu: Advokate treba da je sramota

Kako je Informer ranije izveštavao, Dejan Dragijević, osumnjičeni za ubistvo devojčice Danke Ilič, nakon što je izneo svoje lične podatke i detalje o svom kretanju kobnog dana. Naime, Dragijević je promenio ploču, pa je danas tvrdio da nije ubio devojčicu, kao i da je nije video na putu u Banjskom Polju.

Još veći skandal na današnjem suđenju predstavlja činjenica da je naveo i da je nije zadavio ni uneo u automobil, a telo bacio na deponiju.

Ova dramatična promena u iskazu osumnjičenog izaziva dodatnu pažnju javnosti i ostavlja mnoga pitanja otvorenim.

Informer

 

Nakon ovih informacija koje su preneli mediji, oglasio se i otac Danke Ilić, Miloš za Republiku.

- Eto vidite prosta posla, da ne kažem seljačka. I ti advokati što ih uče šta treba da rade za ovakav slučaj treba da se sramote svoje diplome. Sve će kad-tad izaći na videlo!

Podsetimo, danas je u Više javno tužilaštvo u Zaječaru doveden Dejan D, jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, koji bi danas trebalo po drugi put da bude ispitan.

Osumnjičenog su doveli pripadnici policije maricom iz pritvora.

Novo saslušanje je zakazano na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. devojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i telo bacili na deponiju.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin, Srđan J. je, nedavno na ponovljenom saslušanju negirao ubistvo devojčice, dok se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Pored Dejana D. i Srđana J, u ovom slučaju je osumnjičen i otac Dejana D. zbog sumnje da pomogao svom sinu da premesti telo devojčice.

Informer

 

Dejan D. i Srđan J. se nalaze u pritvoru, dok je Radoslav D, otac osumnjičenog Dejana D. nedavno pušten da se brani sa slobode.

Rođeni brat Dejana D, Dalibor Dragojević je preminuo 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dejana D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.