11.07.2024.

13:21

Foto: informer.rs/ Privatna arhiva

Hronika

Muž i žena likvidirani u dvorištu kuće! Misterija dvostrukog ubistva u Vranjskoj Banji

Zločin, koji se odigrao u noći između 19. i 20. juna 2020. godine, otkrio je otac ubijene Brankice koji je došao kod ćerke da vidi zašto se nije javljala na njegove uporne telefonske pozive. Međutim, do danas počinilac nije poznat, kao ni motiv ovog zločina.

Više javno tužilaštvo u Vranju navodi da "Policijska uprava Vranje, nije otkrila izvršioca niti dostavila nove dokaze u pravcu otkrivanja ovog dela".

- Predmet je u fazi istražnog postupka protiv NN izvršioca zbog teškog ubistva, po naredbi o sprovođenju istrage od 23. jula 2020. Tokom ovog postupka, obavljeno je više veštačenja, tačnije balistička, DNK veštačenja, veštačenje telefona, fizičko-hemijska veštačenja... I pored toga i drugih preduzetih radnji, izvršilac nije otkriven, kao ni motiv ovog dvostrukog ubistva, tako da je u toku rad policije po zahtevu ovog tužilaštva od 10. avgusta 2020. - navode iz VJT.

Tužilaštvo je policiji, kao organu nadležnom za otkrivanje izvršioca, naložilo da preduzme radnje na utvrđivanju njegovog identiteta i prikupljanju dokaza.

Komšije ubijenih su u vreme kada je zločin počinjen bile uverene da je Slavoljub poznavao ubicu i da je Brankica ubijena kao nepoželjni svedok.