11.07.2024.

18:16

Foto: RTS Promo

Hronika

Telefonom uznemiravao bivše koleginice i danju i noću! Progonitelj se brani depresijom

Istog dana on je doveden u tužilaštvo i, nakon procene sudskog veštaka da je procesno sposoban, saslušan je na okolnosti dve krivične prijave koje su protiv njega podnele dve ženske osobe:

"Okrivljeni je priznao da je sa nekoliko brojeva zvao svoje bivše koleginice i da im je slao poruke, jer je želeo da se druži sa njima. To što one nisu odgovarale na poruke i pozive, nije shvatio kao znak da one ne žele da komuniciraju da njim, pa je nastavio da im šalje poruke i da ih zove i danju i noću. Takođe je izjavio da je ranije bio u depresiji, zbog čega je i dobio otkaz, ali da ne pije nikakve tablete", navelo je Treće tužilaštvo u svom saopštenju.

Posle saslušanja, Treći osnovni sud mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, jer nema prijavljeno prebivalište, kao i da će boravkom na slobodi uticati na oštećene.

Nakon provere navoda S. R. i pribavljanja medicinske dokumentacije o ranijem psihijatrijskom lečenju, javni tužilac je doneo naredbu da se podvrgne veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.