11.07.2024.

19:14

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

Optužnica za ubistvo male Danke biće podignuta! Veštačenje GPS-a automobila osumnjičenih stiglo u tužilaštvo, ali nedostaje još nešto...

- U datom roku, ne znamo kada, biće podignuta optužnica sigurno, ali u ovom momentu ne znamo kako će ona tačno glasiti jer još uvek čekamo neka veštačenja - rekao je Canović i dodao:

- Nemamo više svedoka, jedino ako se u međuvremenu ne pojavi neki novi svedok. Dobili smo i rezultate veštačenja GPS uređaja iz službenog automobila osumnjičenih za 26. mart, ali još uvek čekamo GPS veštačenja za 27.,28. i 29. mart, jer su dvojica osumnjičenih to vozilo koristila i ta tri dana. Materijalnih dokaza za sada nema.

Informer

Potraga za telom male Danke nije dala rezultate

Sumnja se da je Dejan Dragijević sa svojim kolegom iz JKP "Vodovod" 26. marta službenim kolima u Bahjskom Polju udario Danku Ilić, posle čega su dete ubacili u kola i ubili.

- Dragijević i Janković su uhapšeni 4. aprila, deset dana posle zločina. U međuvremenu su se noramalno ponašali, nastavili su da idu na posao i voze službeni automobil, koji inače ima ugrađen GPS uređaj te je mnoguće na taj način utvrditi gde se auto kretao i koliko se negde zadržavao - objašnjava nam izvor,

Inače, Dejan Dragijević je danas u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru negirao da je ubio Danku, iako je posle hapšenja u tužilaštvu priznao zločin i detaljno ga negirao.

Ranije je zločin negirao i osumnjičeni Srđan Janković.