12.07.2024.

08:17

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

Svedoci danas govore o masakru na Vračaru: Danas nastavak suđenja roditeljima dečaka ubice

Optužnicom je obuhvaćen i instruktor u streljani Nemanja Marinković u koju je, kako se sumnja, otac dovodio trinaestogodišnjeg sina da uči da puca i on se tereti za davanje lažnog iskaza, dok je vlasnik streljane koji je takođe bio optužen za isto krivično delo Ratko Ivanović sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, za isto krivično delo.

Podsetimo, otac dečaka ubice, Vladimir Kecmanović optužen je da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je njegov sin imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. Optuženi Kecmanović nalazi se u pritvoru od 3. maja prošle godine, kada je uhapšen.

Miljana Kecmanović, optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici, u kojoj je izvršen zločin, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Roditelji dečaka ubice, podsetimo, iznoseći odbranu negirali su krivicu i svojim izjavama šokiralio sve koji prisustvuju suđenju iz koga je isključena javnost. 

Majka je na pitanje otkud njen DNK odgovorila "pustite mašti na volju", dok je njen suprug Vladimir Kecmanović tražio da mu se obraćaju s poštovanjem "jer je on cenjeni doktor".

- Ispitivanje okrivljenih je završeno i danas bi u sudnici trebalo da se pojave prvi pozvani svedoci, među kojima je nastavnica iz škole u kojoj se odigrao masakr - kazao je izvor za medije. 

Inače tokom istrage je kao svedok saslušan i tada trinaestogodišnji ubica i to putem video linka koji je upostavljen sa klinikom na koju je smešten posle masakra koji je počinio.

- Najverovatnije će on svedočiti i tokom sudskog postupka. Kao najbliži srodnik optuženih, on je mogao da odbije da govori, ali je odlučio da svedoči u postupku protiv roditelja - dodaje naš sagovornik.

Suđenje je odlukom sudskog veća zatvoreno za javnost. Roditelji ubijene dece prisustvuju ročištima, a oni su i postavljali pitanja Vladimiru i Miljani Kecmanović, pošto su oni odbili da odgovaraju na ono što imaju da ih pitaju advokati koji zastupaju oštećene porodice.