12.07.2024.

08:50

Foto: Tanjug/društvene mreže

Hronika

Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke optužuje: On je namestio hapšenje mom sinu

- Čuo sam da je rekao da nikada nije video devojčicu, i naravno da je nije video, nije je ni pipnuo, a to što je prvo priznao da je ubio, sve mu je to namestio bivši direktor. Sve kolege to znaju i pričaju tako, pare svašta mogu da učine da vam ja kažem - rekao je Radoslav Dragijević za Kurir, ali nije znao da objasni na koji konkretno način je bivši direktor smestio njegovom sinu, kao ni koji je motiv imao da to uradi.

Podsetimo, Dejan Dragijević i Srđan Janković kada su uhapšeni 4. aprila bili su zaposleni u borskom JKP "Vodovod", a sumnja se da su devojčicu udarili službenom "fijat pandom", u koje su potom, kako je Dragijević dva puta ispričao, uneli telo, pa ga odvezli na Starpobanjsku deponiju.

Informer

S druge strane, Radoslav je, istakao da ni sam ne zna šta će sada biti, ali čvrsto veruje u to da je njegov sin nevin i da njegova porodica nema nikakve veze za nestankom i ubistvom Danke Ilić.

- Ja sam izgubio sve, u kući sam ostao sam, izgubio sam i sina i ženu otkad se sve to izdešavalo. Niko od nas nema nikakve veze, nisam pametan šta će sada biti - dodao je Radoslav.

Podsetimo, i sam Radoslav je bio uhapšen nakon što je njegov sin ispričao da su mu otac i brat Dalibor pomogli da premesti telo male Danke sa deponije.

Dejanov brat Dalibor preminuo je u policijskoj stanici, dok je ocu Radoslavu 29. maja ukinut pritvor.

Inače bivši direktor borskog "Vodovoda" Goran Pavić, koga sada optužuje Radoslav, je nakon  hapšenja Srđana i Dejana istoga trenutka podneo neopozivu ostavku iz, kako je tada rekao, moralnih razloga.

Informer

- Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora JKP "Vodovod" Bor, s obzirom na to da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom, u toku obavljanja radnog zadatka - naveo je on tada.

Pavić je takođe zbog ovog zločina, saslušan u tužilaštvu u svojstvu svedoka, pitan je za putne naloge kada je devojčica nestala, ali i za sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju toga dana.