12.07.2024.

09:18

Foto: MUP

Hronika

Raspisana poternica za muškarcem (51) iz Brusa: Spopadao koleginice, kaže želeo je samo da se druži

Nakon konsultacija sa postupajućim javnim tužiocem, policijski službenici PS Voždovac su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog S.R, nakon čega je on doveden i nakon procene sudskog veštaka da je procesno sposoban, saslušan na okolnosti ranije podnete krivične prijave od strane oštećene, ali i na okolnosti nove krivične prijave koja je od još jedne oštećene podneta isto za krivično delo Proganjanje.

Okrivljeni tvrdi da je želeo da se druži sa bivšim koleginicama

- Okrivljeni je priznao da je sa nekoliko brojeva zvao svoje bivše koleginice i da im je slao poruke, jer je želeo da se druži sa njima, ali da to što one nisu odgovarale na poruke i pozive nije shvatio kao znak da one ne žele da komuniciraju sa njim, pa je nastavio da im šalje poruke i da ih zove i danju i noću. Okrivljeni je izjavio i da je ranije bio u depresiji, zbog čega je i dobio otkaz, ali da ne pije nikakve tablete - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na oštećene

Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer okrivljeni nema prijavljeno prebivalište, kao i da će boravkom na slobodi uticati na oštećene, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor.

Veštačenje okrivljenog u Specijalnoj zatvorskoj bolnici

Nakon provere navoda okrivljenog i pribavljanja medicinske dokumentacije o ranijem psihijatrijskom lečenju, javni tužilac je doneo naredbu za veštačenje okrivljenog koje je povereno komisiji veštaka odgovarajuće ustanove – Specijalne zatvorske bolnice.