12.07.2024.

11:43

Foto: Informer / printscreen

Hronika

Vehabija Miloš Žujović sahranjen po pravoslavnim običajima! Na grobu krst i rakija

Telo Miloša Žujovića preuzeo je njegov otac Zoran i sahranio ga na pravoslavnom groblju u okolini Mladenovca po pravoslavnim običajima, piše Alo.

Na njegov grob je postavljen pravoslavni krst, a ostavljena je i rakija, piće i cveće.

Podsetimo, žandarm Miloš Jevremović (34) pogođen je krajem juna samostrelom u vrat dok je obezbeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu. Napad je izvršio mlađi muškarac sa bradom, naoružan i nožem. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25) iz Mladenovca, koji je prešao u islam i postao vehabija, koristeći versko ime Salahudin.

Informer

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je napad na Jevremovića teroristički akt, jer su napadači već poznati bezbednosnim službama kao pripadnici vehabijskog pokreta. Dačić je naglasio da su napadači konvertiti koji su prešli iz pravoslavlja u islam.

Jevremović je ostao pribran i neutralisao je napadača, a potom je operisan u KC Srbije gde se i nekoliko dana oporavljao. 

Nakon izlaska iz bolnice i oporavka, otpušten je kući, a od ministra policije Ivice Dačića dobio je i Povelju za izuzetne zasluge.

U međuvremenu je crnogorska policija ispitala i suprugu Miloša Žujovića, Besu Žujović, kako bi utvrdili da li je učestvovala u planiranju napada.