12.07.2024.

13:12

Foto: D. Ćuruvija

Hronika

"Policajci opisali do detalja šta su zatekli nakon masakra": Advokatica otkrila "sve smo bliži raspletu"

Tokom današnjeg ročišta, kako Kurir saznaje, ispitana su dva svedoka, a u pitanju su policijski službenici koji su posle zločina u školi vršili pretres stana okrivljenih, Miljane i Vladimira Kecmanovića, a u kom je živeo i maloletni ubica. Oni si, kako saznajemo, ispričali šta su sve zatekli u stanu Kecmanovića koji su pretresali.

Policajci su zapravo ključni svedoci kad je u pitanju ovaj postupak, jer su opisali sve kako su zatekli, gde se nalazio sef, kako je bio zaštićen, gde se nalazilo oružje i sve potrebne detalje - kaže izvor Kurira.

Advokatica koja zastupa porodice oštećenih, Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je da smatra da smo sve bliže raspletu.

Informer

Danas su svedočili policijski službenici koji su vršili pretres stana. Ja smatram da smo sve bliže raspletu, pogotovo što imamo situaciju da je vlasnik streljane Ratko Ivanović sklopio sporazum sa tužilaštvom i na taj način nas približio raspletu koji je u interesu oštećenih porodica - rekla je Dobričanin. Naredna ročišta zakazana su za 9. i 13. septembar, a prvog datuma trebalo bi da svedoče DNK veštak i svedok iz streljane.

Podsetimo, na današnje ročište, koje je zatvoreno za javnost, kao svedok je bila pozvana i baba po majci dečaka ubice, ali je ona iskoristila svoje zakonsko pravo i odbila da svedoči protiv svoje ćerke Miljane. Kako nam je izvor rekao, u sud nije došla ni dadilja dečaka ubice, kao ni Tatjana Stevanović, nastavnica istorije koja je u masakru bila teško ranjena.

Podsetimo, otac dečaka ubice, Vladimir Kecmanović, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. Optuženi Kecmanović nalazi se u prtivoru od 3. maja prošle godine, kada je uhapšen.

Miljana Kecmanović, optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, pošto je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Roditelji dečaka ubice, podsetimo, iznoseći odbranu negirali su krivicu. Sve prisutne u sudnici, prema informacijama Kurira, šokirali su izjavama koje su davali.