12.07.2024.

17:57

Foto: R. B.

Hronika

Zločin iz strasti kod Aleksandrovca: Šipkom ubio pa zapalio prijatelja zbog žene!

Ovaj stravični zločin, koji je šokirao Župu, desio se 12. jula 2016. na lokalnom putu, pored malinjaka. Zoran je sačekao na putu Đurđa i nagovorio ga da ga svojim automobilom preveze do sela.

Međutim, odmah je uzeo metalnu šipku i smrskao mu glavu, tukući ga do smrti. Na kraju, da bi prikrio zločin, on je mrtvog Đurđa ubacio u "golf 2", zapalio ga i gurnuo niz put. Telo pokojnog Ugrinića je pronađeno nedaleko od zapaljenog vozila. 

Šokirani poznavaoci prilika i komšije u Jelakcima ovo ubistvo su povezali sa ljubomorom, jer mu je navodno prijatelj ušao u vezu sa bivšom devojkom.

- Đurđe i Zoran godinama su bili nerazdvojni drugovi. Ovome se niko nije nadao. Družili su se sve do skoro, dok Zoranova supruga sa ćerkom i sinom nije otišla. Maksiću se nekako uvrtelo u glavu da je Đurđe kriv za to. Inače, Đurđe se prošle godine, otprilike u isto vreme, sporazumno razveo sa svojom suprugom, navodno, jer nisu mogli da imaju decu - otkrila nam je jedna komšinica.

Zoran je, kako je dodala, patio jer nije mogao da viđa svoju decu. Pošto je mislio da je Đurđe glavni krivac za to, počeo je da mu preti telefonom:

- Ali Đurđe te pretnje nije shvatao ozbiljno... Mislio je da je Zoran, uprkos svemu, i dalje njegov najbolji prijatelj. Čak je insistirao da se nađu, porazgovaraju i reše taj nesporazum. Ovaj je pristao, ali je pripremio šipku i drugu smrskao njome glavu čim ga je video. Potom ga je mrtvog ugurao u njegov auto i zapalio ga kako bi prikrio tragove zločina.

Mučki ubijeni Đurđe bio je omiljen u selu, jer je svima pomagao. Uzgajao je maline na hektaru zemlje i od toga je živeo. Maksić je u novembru sledeće godine osuđen pravosnažno na 20 godina zatvora.