12.07.2024.

19:05

Foto: Privatna arhiva/Informer

Hronika

Masakr na autobuskoj stanici: Prišao odbegloj supruzi sa leđa i izbo je devet puta!

Tokom suđenja je utvrđeno da je krvnik od februara 2019. proganjao nesrećnu ženu, koja je posle 42 godine braka pobegla od njega i sklonila se u Sigurnu kuću zbog višegodišnjeg nasilja. 

Čim ju je tog 12. jula ugledao na stanici, u Ulici vojvode Radomira Putnika, prišunjao joj se sa leđa i počeo zverski da je ubada. Čak devet puta! 

Otimao se kao zver

- Žena je vrisnula i pala, a vozači 'Autotransporta Pančevo' su skočili na pomahnitalog čoveka, razdvojili ga od žrtve i zadržali do dolaska policije. On se sve vreme kao zver otimao i vikao: 'Pustite me da je dokrajčim!' Desanka je odmah prevezena u bolnicu, gde je hitno operisana, ali je izgubila mnogo krvi usled čega je preminula na operacionom stolu - naveo je tada Informerov izvor iz istrage.

Informer

Nesrećna Desanka mučki ubijena pred unukom

Očevici su posvedočili da se sve desilo munjevito.

- Jedan prosedi stariji čovek je bez reči prišao ženi s leđa i brzo je nekoliko puta ubo nožem po vratu i telu. Vozači autobusa su bili toliko prisebni da su ga oborili, oduzeli mu nož i čvrsto ga držali dok nije stigla policija. Nesrećna žena je ležala u velikoj lokvi krvi, a nekoliko prolaznika je priskočilo da joj pomogne. Doneli su neke krpe da joj pritisnu rane, pokušavajući da joj zaustave krvarenje. Bilo je mnogo krvi... 

Desanka je u februaru pobegla od Petra zbog nasilja i jedno vreme je provela u Sigurnoj kući u Pančevu. U međuvremenu je pokrenula i brakorazvodnu parnicu.

- Petar ju je sve vreme tražio, proganjao ju je, ali ona nije htela da mu kaže gde je. Plašila ga se. To ga je još više ljutilo, pa se u maju dosetio da prijavi policiji nestanak supruge, kako bi mu oni pomogli da je nađe! Međutim, to mu nije prošlo, pa mu je u junu izrečena i zabrana prilaska i komuniciranja sa Desankom. Ni to ga nije sprečavalo da je proganja, pa je nastavio da je traži. Na kraju ju je pronašao u Pančevu i krvnički joj presudio - izjavio je naš sagovornik.

Poznat kao prgav i agresivan

Mošić je odranije bio poznat policiji i nekoliko puta je osuđivan, uglavnom zbog krađa. U Bavaništu je držao auto-plac i bavio se preprodajom polovnih vozila i delova.

Informer

Petar Mošić Tamango, osuđen na 30 godina zatvora

Žitelji tog mesta, gde je poznat pod nadimkom Tamango, opisali su ga kao prgavog i agresivmog. Zato su ga mnogi izbegavali, plašeći se sukoba s njim.