12.07.2024.

21:35

Foto: Shutterstock/mup srbije

Hronika

Ukrao delfina vrednog 45.000 evra! Saslušan kradljivac vredne skulpture, evo kako se branio

- Osumnjičeni je na saslušanju u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret - kažu nadležni. - Dalje će se preduzeti sve potrebne radnje vezano za istragu o ovom slučaju u redovnom postupku.

Podsetimo, lopov je, nakon izvršenja krivičnog dela brzo identifikovan i priveden. 

Brzim i efikasnim radom, policijski službenici su ukradenu skulpturu pronašli u Starim Banovcima i vratili je vlasniku.

Informer

Okrivljenom se stavlja na teret da je početkom meseca jula 2024. godine, zajedno sa svojim drugom, iz Ateljea na Starom sajmištu koji se nalazi u prostorijama koje su u vlasništvu Grada Beograda ukrao navedeno umetničko delo dimenzija 170x120x80 i težine oko 300 kilograma, koje je napravljeno od metala, drveta i gipsa.

Okrivljeni, koji je po profesiji sakupljač umetničkih predmeta je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela izjavivši da zna da skulptura stoji u tom ateljeu već 35 godina, ali da je saznao da će zgrada u kojoj se skulptura nalazi srušiti, pa je u strahu da će se i skulptura uništiti istu uzeo u nameri da je restaurira i izloži u svoj atelje. Predmetna skupltura je pronađena u ateljeu okrivljenog, od istog oduzeta uz potvrdu o oduzetim predmetima, a potom i vraćena oštećenom