13.07.2024.

11:16

Foto: M.S.

Hronika

Četiri godine od užasnog zločina na Ledinama! Radomir polio Zoricu benzinom i zapalio, ona preminula, a on će do kraja života biti u zatvoru

Nakon užasnog zločina izvor iz istrage je za Informer ispričao da je Blagojević preko Fejsbuka kontaktirao uglavnom starije žene i zavodio ih. On je tri meseca pre napada započeo vezu i sa Zoricom, ali je ona odlučila da prekine tu vezu, sa čim Radomir nikako nije mogao da se pomiri.

Informer

- Blagojević je 13. jula, oko 10 sati ujutro, u zasedi čekao Zoricu ispred njene zgrade u Surčinskoj ulici u Beogradu dok je ona bila u prodavnici. Kad je ušla u hodnik zgrade, Radomir joj je krišom prišao s leđa, polio je kanticom benzina i zapalio je, a zatim je pobegao. Nesrećna žena je gorela na nogama, ali njene krike niko od stanara nije čuo zbog buke, jer su radnici renovirali jedan stan u prizemlju - objasnio je tada naš sagovornik iz istrage. 

Informer

Nesrećna Zorica uspela je sama da ugasi vatru pa je i pored stravičnih opekotina, uspela da se popne na prvi sprat, gde je pozvala komšije u pomoć.

Informer

Blagojević je pored teškog ubistva Zorice bio optužen i za silovanje R.N. koju je 23. juna te iste godine pretukao i silovao u svojoj kući u Smederevu.

Tokom suđenja svi su ostali u šoku hladnokrvnim ponašanjem surovog ubice, koji je bez imalo kajanja priznao šta je uradio Zorici, ali još veći šok je usledio na njegovu reakciju kada je silovana R.N. svedočila.

On je tada bukvalno poludeo tvrdeći da ona laže, a sve je šokirao kada je rekao: "Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem... Više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom!" 

Blagojević je osuđen na doživotni zatvor, što je bila treća izrečena takva kazna od 2019. godine, kada je ova kazna uvedena u srpsko zakodonavstvo.