13.07.2024.

11:27

Foto: printscreen

Hronika

"Bio je inteligentniji od druge dece": Kostina učiteljica otkrila kako se dečak-ubica ponašao u školi

- Kosta je bio moj učenik. Više je za te četiri godine provodio vremena sa mnom nego sa roditeljima. Bio je odličan đak, nije kasnio, radio je vredno zadatke i bio omiljen u društvu. Bio je zabavan deci jer ih je zabavljao tako što im je prepričavao knjige koje je čitao - rekla je učiteljica.

Takođe, ona je tom prilikom objasnila da je Kosta bio drugačiji po izgledu, rečniku i znanju. U školu ga je zajedno sa njegovom mlađom sestrom dovodila dadilja. I dolazila je po njih, a ponekad popodne dolazila bi po njega i majka.

Informer

Imao je kosicu do ramena. Išao je u muzičku školu i glumio. Znao je sve o svemu. Nije bio nestašan kao drugi dečaci. Jednom smo išli na sajam cveća kod pozorišta i on se javio da ispriča koji je cvet u pitanju i sve je znao o cveću - prepričala je učiteljica, pa dodala:

On je dolazio razdragan i nije pokazivao znake da ga neko pritiska. Voleo je da čita. Njegovi mama i tata su dolazili u školu i kratko bi se zadržali. Po pet munuta. Stanu mirno, u stavu ruke uz telo i pitaju: "Na šta treba da skrenemo pažnju?". To su bile neke sitne stvari, ali videlo se da ozbiljno rade kod kuće. Imao je mnogo bogat vokabular, iznad svih. 

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta K. uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.