13.07.2024.

11:42

Foto: RINA

Hronika

Podignuta optužnica protiv silovatelja: Napao devojku u liftu u Nišu, a dva dana pre toga maltretirao pekarku

Prethodni incident u Aleksincu

Dva dana pre napada u Nišu, policija iz Aleksinca zabeležila je da je isti muškarac seksualno uznemiravao radnicu u pekari u tom gradu, pokazujući joj polni organ. Nakon ovog incidenta, S.J. je bio priveden, ali je posle policijskog zadržavanja pušten uz krivičnu prijavu, što je izazvalo dodatnu zabrinutost u lokalnoj zajednici.

Poznat policiji po različitim krivičnim delima

Osumnjičeni S.J. je od ranije poznat policiji po različitim krivičnim delima, ali nikada ovako teškom krivičnom delu kao što je slučaj sa napadom u Nišu. Prema navodima izvora, S.J. je tog 12. februara doputovao u Niš, lutao ulicama, a zatim je napao mladu ženu u liftu zgrade, nanoseći joj brojne povrede. Nakon napada, S.J. se udaljio, ali je brzom reakcijom policije uhapšen nakon nekoliko sati.

Branio se ćutanjem na saslušanju

Nakon hapšenja, S.J. se na saslušanju branio ćutanjem, ostavljajući prostor za dalju istragu i suđenje koje će uslediti. Optužnica je poslata Višem sudu u Nišu na potvrđivanje, a očekuje se da će ovaj slučaj izazvati veliku pažnju javnosti, kako zbog samog napada, tako i zbog prethodnih incidenata i poznatog kriminalnog dosijea osumnjičenog.