13.07.2024.

21:14

Foto: MUP/informer

Hronika

Izručen Srbiji policajac koji je iz stanice "izneo" 272 pištolja! Evo kako se branio iz zatvorske ćelije u Nišu

Osumnjičeni policajac kojeg Više javno tužilaštvo iz Niša tereti za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala, prilikom prvog saslušanja iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

- Istraga je u toku, kao i preduzimanje drugih mera i radnji iz nadležnosti ovog tužilaštva u cilju prikupljanja dokaza, a o radnjama koje se preduzimaju i za koje u trenutku postupanja postoji opravdani interes javnosti da zna, javnost će od strane tužilaštva biti blagovremeno obaveštena, a sve kako ne bi došlo do eventualnog ugrožavanja, ometanja ili otežanja rasvetljavanja predmetnog krivično-pravnog događaja - rekli su iz VJT iz Niša.

Advokat optuženog Marko Mitić kaže da će policajac braniti ćutanjem dok se ne upozna sa spisima predmeta i objavljenim veštačenjima.

- Isporučen je pre dve nedelje i trenutno se nalazi u pritvoru KZP-a u Nišu. Dok se ne upoznamo sa spisima predmetima i objavljenim veštačenjima, braniće se ćutanjem. Nakon toga će izneti svoju odbranu - rekao je Marko Mitić.

Otuđio oružje koje su građani predavali

Podsetimo, prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, policajac iz Niša nakon što je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja koja su građani, naredbom MUP-a, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu nalazio se u bekstvu u Crnoj Gori. Južne vesti su saznale iz da je u više navrata iznošeno oružje iz policijske stanice, a gde je ono završilo ne zna se, već postoje samo pretpostavke.

Policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.