15.07.2024.

10:29

Foto: Freepik/Facebook/Informer

Hronika

Ovo je mladić koji je nestao u Krajkovačkom jezeru! Potraga za njim još traje

Kako je Informer ranije izveštavao, nesrećni momak je spas od letnjih vrućina sa braćom juče potražio na ovom zloglasnom jezeru koje je i ranije odnosilo žrtve. Međutim, oko 16 sati kada je ponovo ušao u reku, više nije izašao.

Njegove komšije kažu da je reč o dobrom momku te da celo selo žali za njim.

- On je iz skromne porodice, ima još dva brata i sestru. Nije se još oženio, bio je vredan hteo je svakome da pomogne. Bavio se poljoprivredom a radio je i na tuđoj zemlji kako bi pomogao porodicu. Žalosno je to što mu se desilo, otišao je izlet, a to se završilo kobno. Čuo sam za tragediju, sinoć sam prošao pored njihove kuće, vidim iako je bilo kasno svetla upaljena, a dvorište puno ljudi koji su došli da se nađu porodici u najtežim trenucima - kazao je jedan od meštana Kamenice.

Informer

Kako navode naši sagovornici, on je sa braćom došao na jezero kako bi se rashladio, ali je oko 16 sati nestao u vodi.

- Mladić je sa braćom došao na izlet na Krajkovačko jezero, kupali su se, on je u jednom trenutku nestao pod vodom. Kako ga nije bilo, braća su se uplašila najgoreg, alarmirana je policija ali od tridesetogodišnjaka  i dalje nema ni traga ni glasa - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, očekuje se dolazak ronilačkih jedinica Žandarmerije koji će pretražiti jezero.

Ovo nije prvi put da Krajkovačko jezero uzima žrtve, pre pet godina ovde je nastradao i dvadesetpetogodišnji Željko Veličković iz Niša dok je sa četvoricom prijatelja pokušao da ga prepliva. Ronilačke jedinice Žandarmerije su tek posle četiri dana pronašle njegovo telo, a pretragu jezera otežavale su jake struje karakteristične za ovo mesto.

Krajkovačko jezero je veštačka akumulacija nastala 1986. godine izgradnjom brane na Krajkovačkoj reci, levoj pritoci Južne Morave. Jezero se nalazi na jugozapadnim padinama planine Mali Jastrebac, u njega se ulivaju Krajkovačka reka i Krivajski potok. Dugo je oko 1600, široko oko 600 a u sredini mu je dubina tridesetak metara.  I pored istaknute zabrane za kupanje, omiljeno je mesto za ovu vrstu zabave, tako da je tokom leta  puno kupača iz Merošine, Prokuplja i Niša.