15.07.2024.

17:36

Foto: MUP Srbije

Hronika

Poznato stanje tinejdžerke (17) koja se predozirala ekstazijem na Egzitu! U teškom stanju prebačena u bolnicu!

Kako nezvanično saznaje "Blic", nesrećna devojka je i dalje u komi i u teškom stanju što je potvrdio i Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je obelodanio da su toksikološke analize pokazale da je devojka uzela "veliku dozu ekstazija".

- Roditelji kažu da devojčica nije bila sklona takvim ispadima. Ona je sad u teškom stanju - kratko je saopštio Dačić uz napomenu da joj se zbog velike količine ekstazija zatrovalo skoro celo telo.

Podsetimo, još jedan sedamnaestogodišnjak preminuo je zbog uzimanja prekomerne doze narkotika i njegovo telo pronađeno je danas prepodne nadomak Varadinskog mosta sa Petrovaradinske strane grada verovatno kada se vraćao sa festivala.

Bez obzira na velike napore lekara da mu spasu život on je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Tim povodom oglasili su se i organizatori Egzita koji su uputili „najiskrenije saučešće porodici i prijateljima preminulog“ uz poruku da su "njihove misli sada sa njima".

- EXIT festival se od svog osnivanja snažno zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika, na festivalu i tokom cele godine realizujemo niz edukativnih kampanja i aktivnosti na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge i nastavićemo još jače da delujemo u tom pravcu – zaključuje se u saopštenju Exit tima.