15.07.2024.

21:45

Foto: Foto: Informer, Privatna arhiva

Hronika

Informer na licu mesta nakon svirepog zločina kod Majdanpeka! Javni tužilac otkriva u kom smeru će ići istraga! (VIDEO)

Navodno, svađa napadača i komšija izbila je oko požara, a potom je deda upucao bračni par s leđa. Na licu mesta nalazi se i reporterka Infromer televizije - Vesna Jović koja je razgovarala sa Ksenijom Branković javnim tužiocem u Negotinu.

- Uviđaj je u toku, gde se tačno nalazi počinilac - nije utvrđeno. U toku je potraga, ali se zna da se dogodilo dvostruko ubistvo, pod kojim okolnostima, kako i iz kog razloga - utvrdiće istaga. Pretpostavlja se da se su ljudi ubijeni iz lovačke puške.

Motiv za ovaj napad nije poznat, dodala je Branković, i biće utvrđen tokom istrage.

- Takođe će biti utvrđeno i kojim oružjem je izvršeno ubistvo i ranjavanje. Sada se pretpostavlja da je u pitanju lovačka puška. Preživela osoba će biti bitan izvor informacija za dalji tok postupka - objasnila je Branković. Zaprećena kazna za krivično delo dvostruko ubistvo, dodaje Branković je doživotna zatvorska kazna, a pretpostavlja se da je napadač 1936. godište.

Kako javljaju ostali reporteri Informera, tužilaštvo iz Negotina potvrdilo je da su pripadnici SAJ-a stigli na lice mesta, i da se upoznaju sa slučajem. SAJ je došao na poziv PU Bor jer su policajci ocenili da je zločin visokog rizika.

- P.P. je pucao dok je traktor u kome su se nalazile žrtve bio u pokretu. P.P. je pucao iz lovačke puške za koju nema dozvolu - kaže izvor Informera dodajući da se ubistvo dogodilo u 17 i 20.. 

Podsetimo, ranjeni čovek trčao je pet kilometara od polja do sela kako bi tražio pomoć. Kako se nezvanično saznaje, u pucnjavi ima još ranjenih osoba.

Napadač je pobegao u šumu gde se skriva, a kako kažu meštani, iako ima 89 godina starac je lovac i idalje je veoma vitalan. Blokiran je put ka šumi.