16.07.2024.

08:21

Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Hronika

Srbin bežeći "jaguarom", ulicama Beča, umalo pregazio policajce, sude mu za pokušaj ubistva! On je kreten, ali nije ubica, tvrdi advokat

Koliko je Srbin iznerevirao svoga dvokata najbolje pokazuje to što je ovaj rekao: " Nema sumnje, on je kreten!"

Optuženi Srbin je 8. decembra prošle godine pobegao od patrole policije u civilu u neregistrovanom crnom "jaguaru" sa džointom u ruci, bez važeće vozačke i sa ukradenom dozvolom i ukradenim tablicam na kolima.

- Registarske tablice su samo pozajmljene. Morao sam da predam dozvolu 2017. godine zbog vožnje pod dejstvom alkohola - izjavio je optuženi Srbin koji je u prošlosti više puta osuđivan.

Inače tokom svog divljana ovaj srpski državljanin je oštetio nekoliko automobila, oborio biciklistu koji je samo lakše povređen, udario u vozilo u kojem je bila porodica, a policajci koji su pokušali da ga zaustave su morali da skoče kako bi spasili živu glavu, zbog čega tužilaštvo tvrdi da je ovo bio klasičan pokušaj ubistva. 

Srbin je u prošlosti već osuđivan, a trebalo je sedam godina da provede u zatvoru jer je u centru Brna kupio drogu, ali je zbog dobrog ponašanja prošle godine, nakon samo pola odslužene kazne, pušten na slobodu. On je tom presudom morao da napusti i EU, ali umesto da se vrati u Srbiju, on je ilegalno živeo u Beču. 

Njegov advokat iako besan zbog ponašanja svog klijenta koga smatra kretenom tvdi da je on sve samo ne ubica i da nije pokušao da ubije policajce kako tvrdi tužilaštvo.