16.07.2024.

09:55

Foto: video printscreen

Hronika

Srbi i Hrvati uhapšeni nakon pljačke! Uleteli u zlataru u Luganu, za njima policija, a onda je usledila žestoka tuča (FOTO/VIDEO)

Švajcarski mediji objavili su snimak na kom se vide četiri muškarca sa Balkana koji, po receptu ozloglašenih "Pink Pantera" pokušavaju da opljačkaju zlataru kada se pojavljaju policijski službenici koji ih opkoljavaju.

- Jedan muškarac pokušao je da pobegne i napao je policajca koji ga je sustigao i nakon borbe i uz pomoć opkoljenih građana uspeo je da ga savlada i uhapsi - vidi se na snimku koji su objavili tamošnji mediji.

Naime, pljačka se dogodila 2. jula oko 11.40 časova u zlatari, a policajac iz Lugana je čak ispalio dva hica u dva odvojena momenta tokom intervencije, ali srećom niko nije povređen top prilikom.

- Prema prvim informacijama, jedan hitac je pogodio vrata zlatare u visini ručke i odatle je rikošetirao i završio na unutrašnjem zidu radnje, nekoliko metara od ulaza. Drugi je, međutim, verovatno otišao ubrzo nakon toga, greškom, tokom tuče između jednog od razbojnika i samog policajca. Prema rečima svedoka, metak je tada pronađen na javnom putu desetak metara dalje - navode mediji.

Razbojnike su, kako se navodi, slučajno uhvatila dvoje policajaca na biciklima.

- Kada je policija stigla, lopovi su, verovatno naoružani, obema rukama otimali dragulje izložene u izlogu. Čim su shvatili šta se dešava, dvojica policajaca su odmah ostavili bicikle i izvukli oružje, naredivši pljačkašima da se predaju. Upravo u ovoj prvoj fazi pljačke, jedan od njih, držeći u ruci torbu sa ukradenom robom, uspeo da pobegne, ali ubrzo je uhvaćen - navodi se.

Za nekoliko minuta stigla je i podrška policajcima koji su odveli uhapšene u stanicu, a kasnije poipodne ispitani su i prvi svedoci, a biće pregledane i fotografije i video snimci sa nadzornih kamera iz prodavnice.

- Policija Lugana je sa svoja dva službenika na prvoj liniji fronta, pokazala koliko je neophodno imati spremno i dobro obučeno osoblje da interveniše u delikatnoj situaciji - prokomentarisao je šef Odeljenja bezbednosti Karin Valencano Rosi i dodao:

- Veliko hvala dvojici službenika, koji su brzo intervenisali i tako sprečili pljačku, ali i građanima koji su hrabro dali podršku. Veoma sam zahvalan.