16.07.2024.

14:14

Foto: Foto: Miloš Rafailović, Shutterstock, Privatna arhiva

Hronika

Evo gde su tela ubijenih u Topolnici! Poznat i datum sahrane

Tri sata su trajali pregovori sa ubicom, a policajci su pokušali da ga isteraju iz kolibe bacajući suzavac i šok bombe, ali je on odbijao da to uradi i u više navrata je iz lovačke puške pucao na njih i na kraju su policajci bili primorani da ga likvidiraju. 

Nakon policijskog uviđaja koji je na mestu zločina trajao satima, tela nastradalih prebačena su na obdukciju u Negotin kako bi se utvrdilo tačno vreme i uzrok smrti.

Informer

Inače, Rade i Rumena Jovanović biće sahranjeni sutra na groblju u Toponici.

U međuvremenu  se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i rekao da je motiv, kada je u pitanju jučerašnje ubistvo u selu Topolnice kod Majdanpeka svađa oko paljenja rastinja između bračnog para i lica koje je pucalo, jer je upravo to lice više puta palilo rastinje i izazivalo požare.

Informer

- Reč je o meštanima, bračnom paru iz istog sela. U pitanju je svađa koja je nastala zbog paljenja rastinja, odnosno mogućnosti da se zapali šuma u tom delu gde je bračni par imao svoje posede. Meštani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najverotanije pucao iz lovačke puške - rekao je ministar novinarima na aerodromu Nikola Tesla prilikom ispraćaja pripadnika Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP koji će gasiti šumski požar u Severnoj Makedoniji.