16.07.2024.

16:38

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Novi detalji tragedije u Zmajevu: Saslušani roditelji bebe koja se udavila u bazenu

Kako saznaje Blic, roditelji C. K. (31) i D. A. (40) dali su izjavu o okolnostima nesreće u prisustvu policije, tužioca i radnika Centra za socijalni rad.

"Više tužilaštvo u Somboru će, nakon što prikupi sve izveštaje i dobije analize uzetog materijala i obdukcioni nalaz, odlučiti o daljem postupanju u vezi sa incidentom i utvrditi da li postoje elementi krivičnog dela ili je reč o nesrećnom slučaju", navodi se u saopštenju.

Majka C. K. je, prema nezvaničnim saznanjima, izjavila da se vratila sa posla oko 16 časova i zatekla sina (7) i ćerku (3) da se kupaju u dvorišnom bazenu, dubine 25 centimetara, dok se D. A. kupala u kadici pored ulaznih vrata u kuću.

Odjednom je, kako je rekla, oko 17 časova ušao sin u kuću i rekao joj da je beba ušla u bazen i da ne diše. Odmah je prevezena u Opštu bolnicu u Vrbasu, ali joj nažalost nije bilo spasa.

Nadčežno tužilaštvo je naložilo obdukciju tela nesrećne bebe, na kojoj nije bilo vidljivih tragova povreda, kao i uzorkovanje krvi i urina roditelja i vode iz bazena.