16.07.2024.

18:54

Foto: Foto: Printscreen

Hronika

"Samo sam čekao da dobijem metak u leđa"! Rođak ubijenog bračnog para kod Majdanpeka ispričao kako je izbegao smrt! (FOTO, VIDEO)

Branislav će jučerašnji dan slaviti kao drugi rođendan, pošto ga je sam Bog spasao. 

- Izašli smo gore na salaš da sa vatrogascima sprečimo veliki požar, da ne izgore kuća i štala. Izašli su Rade, Rumena, ja i taj čovek iz Klokočevca. Ugasili smo to, pomogli i sprečili da ne gori kuća. Nije prvi put da je Petar prvi put palio to rastinje. Svake godine tako je palio. Mom dedi i babi je izgoreo salaš, štala, a kuću smo uspeli da spasemo. Kada smo gasili prvi požar videli smo da ide dim kod Petra Popovića,  pa smo hteli da se i mi premestimo tamo sa vatrogascima. Rade je krenuo da gasi tamo požar i pomogao, a ovaj je izašao iz kuće i počeo da ga psuje. Počeli su da se svađaju - ispričao je za Informer TV Branislav Pavlović.

Informer

Ubijeni iz dvocevke

On navodi da su nakon toga krenuli prema Topolnici traktorom.

- Krenuli smo kući. Međutim, nekih 300-350 metara od tog požara on je ležao levo na zemlji pored puta sa puškom i nišanio nas. I ovaj Milan ga je video i rekao: "Evo, matori nas sačekao dole". Ja sam ga video kako puškom nišani. Nisam imao vremena da bilo šta kažem, on je odmah opalio. Čim je opalio, Milan se uhvatio levom rukom za desno rame i pao. Nisam bio siguran šta je sa ujakom i ujnom, da li su mrtvi. Počeo sam da bežim. Rekao sam vatrogascima i ispričao im kakva je situacija, da zovu Hitnu pomoć i policiju. Posle sam se opet vratio da vidim šta se dešava.  Tada sam video Radeta kako je spustio glavu na volan, a Rumena sa glavom spuštena na njegovo rame. Zvao ih i tek onda sam provalio da su mrtvi, video sam krv - opisao je horor rođak ubijenog bračnog para.

On je naveo i da je Petar uperio dvocevku i u njega.

- Kada me je Petar video, on je okrenuo pušku i prema meni. Uspeo sam da se sklonim. Samo sam čekao trenutak da dobijem metak u leđa. Nije mi dobro sad, nikako, teško mi je - potresno je rekao preživeli mladić.

Na kući ubice stoji umrlica njegove preminule supruge na kojoj je stavio svoje inicijale i datum smrti 2024 godina.

Bračni par Jovanović biće sahranjen sutra na groblju u Topolnici.