16.07.2024.

20:39

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Beba se utopila u bazenu zbog trenutka nepažnje! Detalji tragedije u Zmajevu kod Vrbasa!

- Radi se o loše situiranoj porodici sa troje male dece. Roditelji rade sezonske poslove i nemaju stalna primanja. Ne znam odakle su se doselili, ali slabo ih poznajemo jer mučenici samo trče da rade da bi prehranili dečicu. Majka je brala maline ili tako nešto i po povratku sa posla je zadesila ova strašna tragedija i ogromni gubitak- rekla je komšinica. 

Ona je čula da je majka išla da se raspituje u vezi sa organizovanjem sahrane, ali da je dobila samo osnovne informacije pošto nije uspela da zakaže sahranu jer se čeka da obdukcija deteta bude završena. Meštani od ponedeljka predveče samo pričaju o utapanju bebe, a posebno se čude što je devojčica, kao i drugo dvoje dece ostalo bez nadzora roditelja dok su kupali u dvorištu u bazenčiću i koritancetu. 

- Niko ne osuđuje te ljude, ali svi mislimo da je u pitanju trenutak nepažnje koji je koštao života bebu i porodicu zavio u crno. Kad se to desilo čule su se sirene kako zavijaju, puno milicije i komšiluk se uznemirio. Pogled na to tvorište kod njihove kućice je jeziv jer i dalje tamo stoji bazen u kojem su se mališani igrali pre nego su izgubili sestricu- prepričava komšinica iz Lenjinove ulice u kojoj kao podstanari stanuje porodica koja je doživela tragičnu sudbinu.  

Roditelji su dovezli devojčicu D.A. staru godinu dana, bez znakova života u Opštu bolnicu u Vrbasu, a po rečima majke C. K (31), ona se kupala u vodi dubine oko 25cm sa bratom (7) i sestrom (3).

C. K. je izjavila, da je sin u jednom momentu ušao iz dvorišta u kuću i rekao da je beba ušla u bazen i da ne diše.

Roditelji su pozvali hitnu pomoć koja je brzo stigla sa policijom. Na telu bebe nije bilo znakova nasilne smrti, a naređena je obdukcija tela nesrećne devojčice i uzimanje uzorka urina i krvi roditelja.

O događaju je obavešteno Više javno tužilaštvo u Somboru koje vodi istragu slučaja, piše Republika.