17.07.2024.

09:07

Foto: Foto: Informer

Hronika

Ispovest ćerke ubijenog para kod Majdanpeka, danas sahrana: "Zatekla sam užas!"

Emanuela je rekla da su je roditelji posetili tog dana, a planirali su ponovo da dođu posle odlaska na rođendan kod prijatelja. Kada ih je kasnije zvala, otac joj je rekao da moraju nazad u Topolnicu zbog požara. Kasnije je čula šta se dogodilo. Kaže da bi bilo bolje da su odmah došli kod nje, jer im se onda ovo ne bi desilo.

Emanuela je izjavila da njeni roditelji, koliko ona zna, nikada nisu imali probleme sa Petrom. Njeni roditelji nikada nisu imali bliske odnose s njim, ali ona ne može da zamisli šta je moglo da se dogodi tog dana. Poznaje Petra od detinjstva i pamti ga kao normalnog čoveka, te ne može da veruje da je učinio tako nešto. Saznala je šta se dogodilo oko 18 časova kada su je komšije počele zvati. U početku je mislila da su roditelji ranjeni, ali živi. Kada je stigla u selo, zatekla je strašan prizor.

Informer

Ja Petra znam odmalena, odrasla sam u tom selu, mi smo maltene kuća do kuće. Roditelji mi se nikada nisu žalili na njega, niti je on pravio neke probleme, ja ga pamtim kao normalnog čoveka, ne mogu da verujem da je ovo uradio - rekla je Emanuela za Kurir.

Bračni par Jovanović ima još jednu ćerku koja živi i radi u Nemačkoj. Ona je na putu za Srbiju da bi se oprostila od roditelja na sahrani, koja će biti danas na lokalnom groblju.

Podsećamo, krvavom događaju u Topolnici prethodila je rasprava zbog paljenja rastinja. Nakon svađe, Petar P. je uperio lovačku pušku u komšije, ubivši Radeta i Rumenu, a takođe je ranio Milana N. iz obližnjeg sela koji je došao da pomogne u gašenju požara.

Komšije su za Kurir ispričale da je u Topolnici sve vrvelo od policije nakon zločina. Rumenin suprug Rade je bio u svađi s mnogim meštanima, ali komšije su bile šokirane ovakvim ishodom. Jedan komšija je rekao da je Petar poznavao obe porodice i da ga je vest o pucnjavi šokirala jer je Topolnica mirno selo. Petar je, nakon pucnjave, pokušao da pobegne i meštani su se zatvorili u svoje kuće iz straha.