17.07.2024.

12:18

Foto: print

Hronika

Hapšenje u Smederevskoj Palanci: Lažne vračare pljačkale lakoverne građane

- One su navodile da su im potrebne obuća i odeća, da imaju sposobnost vračanja, proricanja sudbine i skidanja crne magije, kao i da je P.DŽ. u drugom stanju, te pod izgovorom da joj nije dobro i da joj treba čaša vode, a sve u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, ulazile u stanove oštećenih, te ih prethodno zagovarajući na gore pomenuti način i koristeći njihovu nepažnju, oduzimale novac iz njihovih stanova – navedeno je u saopštenju OJT Velika Plana.

Na predlog javnog tužioca, pritvor je određen osumnjičenoj K.P. zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Osumnjičenoj P.Dž. je rešenjem sudije za prethodni postupak određena mera zabrane napuštanja boravišta, naloženo joj je da se svakog ponedeljka javlja PU Jagodina i određena mera privremenog oduzimanja putne isprave radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati oštećene i svedoke, te sprovesti druge dokazne radnje u cilju donošenja zakonite javnotužilačke odluke, saopšteno je iz ovog tužilaštva.