17.07.2024.

12:39

Foto: Društvene mreže

Hronika

Prijatelji stradale doktorke Katarine neutešni: "Trebalo je da postane hirurg"

Doktorku Katarainu oplakuju porodica, prijatelji i kolege u Zdravstvenom centru.

Katarina je bila na specijalizaciji u Nišu. Trebalo je uskoro da postane hirurg, počinje priču njen prijatelj.

- Divna mlada žena, majka dvoje dece. Dok je bila na specijalizaciji dobila je drugo dete - kaže prijatelj stradale doktorke.

Veoma je volela svoj poziv lekara. Dugo je bila bez posla, a kada je konačno počela da radi, bila je veoma posvećena pacijentima.

I muž joj je lekar, takođe na specijalizaciji, ali za ortopeda. I on je dugo bio bez posla, čak je nekoliko godina radio i kao taksista.

Informer

- Šta da kažem, prošli su mučan period generacije školovanih ljudi koji su diplomu stekli na državnim fakultetima, pa morali da izdrže tranziciju, zabranu zapošljavanja u državnom sektoru i na kraju, kada su složili sve kockice u životu, zadesilo ih ovo. Imaju dvoje male dece, kako će sve ovo podneti, ne smem ni da pomislim - kaže prijatelj mladog bračnog para lekara iz Vranja.

I kolege imaju samo reči hvale za mladu doktorku Katarinu, kao i pacijenti koji su imali prilike da je upoznaju.

- Divna mlada žena, tuga da se sve to desi tako - kaže Vranjanka koja je u ranijim godinama lečenja imala sreću da upozna doktorku Katarinu.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se 7. jula dogodila kod Leskovca, na isključenju za Vlasotince, povređena je doktorka Katarina, kao i njene kolege, dvojica lekara, takođe spscijalizanti. Svo troje su krenuli bili u UKC Niš, gde su bili na specijalizacijama, a trebalo je da iz Leskovca povezu još jednog kolegu.

U automobilu su bili specijalizanti urologije dr Goran Stamenković (47) i Ivan Aleksić (43) koji su zadobili lakše povrede i oporavljaju se.

Osumnjičeni za ovu nesreću, Albanac iz Makedonije (31), saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, nakon čega mu je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Vreme i mesto sahrane doktorke Katarine još nije saopšteno.