17.07.2024.

12:39

Foto: Shuterstock

Hronika

Uhapšen zelenaš! Pokušao na kamatu da uzme hiljade evra

U saopštenju  PU Banjaluka navode da je osumnjičeni uhapšen u akcija "Grin" i da mu se na teret stavljaju krivična dela zelenaštvo i iznuda.

- Osumnjičenom se na teret stavlja da je, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, iskorištavalo teško imovinsko stanje, teške prilike, nuždu i lakomislenost oštećenog, kojem je u više navrata posuđivao novac i obračunavao nedozvoljene i nesrazmerne kamate na osnovu kojih mu oštećeni vratio novac-  saopšteno je iz PU Banjaluka.

Inače oštećeni je u avgustu prošle godine posudio novac od privedenog koji mu je zračunavao zelenaške kamate.

- Pod pretnjom napada na život i telo osumnjičeni je tražio isplatu duga u iznosu od 76.000 KM -navode u policiji.

Inače, po nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, izvršen je pretres kuće i automobila osumnjičenog i policija je pronašla i uz potvrdu oduzela oko 8.000 KM u različitim valutama, mobilni telefon i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela.

Osumnjičeni zelenaš je od ranije poznat kao bezbednosno interesantna osoba i u prošlosti je više puta osuđivan za različita krivična dela, a sada će nakon kriminalističke obrade , biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.