17.07.2024.

13:20

Foto: Tanjug

Hronika

Za nelegalnu gradnju dobio 28,8 miliona?! Suđenje bivšem predsedniku opštine Palilula

Predsednica sudskog veća je najavila da će najverovatnije doći do promene u sastavu veća, jer je izabrana za sudiju Apelacionog suda, što znači da će ovaj postupak formalno morati da krene iznova.

Prvooptuženi Jovičić, podsetimo, uhapšen je 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor. U februaru je izneo odbranu i tom prilikom je negirao krivicu. 

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije tereti se za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

Konkretno, da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole.

Takođe, da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete sa su zloupotrebama, preko inspekcijskih organa GO Palilula, omogućili zaštitu od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima, koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje.