17.07.2024.

13:51

Foto: Privatna arhiva

Hronika

Ispovest Milana koji je ranjen u Topolnici kada su ubijeni Jovanovići! Video sam ga da nišani, ali nisam verovao da će stvarno da puca

Milan koji je u pucnjavi ranjen u rame i butinu nalazi se na odeljenju ortopedije negotinske bolnice, a kako kaže kobnog dana su ga prijatelji Rade i Rumena pozvali da im pomogne u gašenju požara koji je išao ka njihovom salašu.

- Krenuo sam da im pomognem da ugase požar na salašu, Rade me je zamolio. Bio je tu pored njih i njegov sestrić Branislav, Žankić, tako ga mi ovde u okolini zovemo. Gasili smo čak i kod Pere, iako je opet on izazvao požar. Svake godine je palio tu strnjiku i nije moglo da mu se dokaže. Kad smo završili trebalo je da krenemo u selo. Bili smo na traktoru i ja sam Branislavu rekao, vidi deda nas čeka... Nešto smera? Ležao je potrbuške u travi i nišanio na nas - priseća se Milan napada.

Informer

Kako nam je objasnio u tom trenutku nije mu palo napamet da bi starac stvarno pucao. 

- Bože, bože nisam ni slutio da će stvarno da pripuca. Opalio je i odmah ubio Radeta i Rumenu... Mene je ranio. Pao sam dole... Skočio sam na noge i onako sav krvav trčao... Kao bez glave... Samo sam trčao kroz šumu i zapomagao. Dole niz put su mi bila parkirana kola. Dotrčao sam do njih, tu mi je bio i bratanac, ali sam smogao snage, seo sam za volan i sam se odvezao do Doma zdravlja u Donjem Milanovcu. Nije me niko vozio. Znate, to je borba za život, tada ne misliš ni na šta, samo glavu živu da izvučeš. Bila je velika vrućina, strašno, oko četiri sata popodne kada je najgore - kaže potreseni Nikolić. 

Informer

Inače ranjeni Nikolić kaže da su mu rane sanirane i da se nada da će uskoro biti pušten na kućno lečenja, ali da će ipak trebati vremena da se oporavi. 

- Doktori kažu da sve teče kako treba. Ako sve bude u redu u petak ću već biti kod kuće, među svojom porodicom da krenem da se oporavljam. Žao mi je zbog svega... Pogotovo za Radeta i Rumenu koji su ovako mučki ubijeni. Žankić i ja bi taj dan trebalo da slavimo kao drugi rođendan, jer smo lako i mogli i mi da nastradamo. Trebaće mi vremena da ne mislim na to što se desilo - kazao je Milan. 

Informer

Podsetimo starac koji je u ponedeljak popodne ubio bračni par Jovanović i ranio Milana Nikolića nakon zločina se zabarikadirao u kolibi na svom salašu, a kada su ga specijalci SAJ-a opkolili on je pucao na njih pa su bili primorani da ga likvidiraju.