17.07.2024.

14:27

Foto: Foto: Pixabay, Rina, Društvene mreže

Hronika

Oglasilo se tužilaštvo nakon bacanja bombe u Nišu: Nema povređenih osoba

- Obaveštavamo vas da je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu obavešten o pucnjavi koja se dogodila u noći između 16. i 17. jula 2024. godine i da je dao nalog policijskim službenicima da izvrše uviđaj lica mesta, izuzmu tragove radi utvrđivanja činjenica i preduzmu druge mere i radnje a sve radi rasvetljavanja predmetnog događaja i identifikacije učinioca – navodi se u dostavljenom nam dopisu.

Kako se dalje navodi, dežurni javni tužilac VJT je postupao i dan ranije.

- Tužilac je obavešten da je 16. jula došlo do detonacije u dvorištu kuće u Ulici Malojastrebačka da je dat nalog da se obavi uviđaj i izuzmu potrebni tragovi kao i da se preduzimaju sve potrebne mere i radnje radi rasvetljavanja predmetnog događaja i identifikacije učinioca - navelo je VJT.

Da podsetimo, Lj.J. (23) iz sela Čokot ranjen je noćas u ulici Žrtava fašizma na Ledenoj Steni kada je za sada nepoznata osoba u njega ispalila pet hitaca od kojih ga je jedan pogodio u nogu. U UKC Niš rečeno je da je stabilnom stanju, te da je zadobio je ustrelnu ranu leve potkolenice sa otvorenim prelomom iste.

Preko puta mesta pucnjave u Malojastrebačkoj ulici bačena je bomba, a kako nam je potvrđeno, u eksploziji nije bilo povređenih a pričinjena je manja materijalna šteta.