17.07.2024.

16:46

Foto: V.J.

Hronika

"Doveo je neku ženu i promenio se"! Komšije o ocu koji je mučio sina: "Odao se alkoholu"

- On ovde živi ceo život, samohrani je otac koji se brinuo o svom detetu (8) najbolje moguće. Nama je ovde svima bio na raspolaganju, radio je kao fizički radnik, nama kosio, slagao pelet, ma sve je hteo da pomogne. Pre par meseci skroz se promenio, više puta sam ga videla u alkoholisanom stanju, a pre toga nikada - kaže jedna komšinica i dodaje:

- Moja su se deca igrala sa njegovim sinom najnormalnije, smejali se, trčali tu po ulici, ma super su se slagali. Ali nešto se desilo u zadnje vreme, njegov sin je retko izlazio, a od kada mu je došla ta žena sa svojim sinom nju smo možda jednom videli napolju i to u alkoholisanom stanju.

Informer

Kako nam je objasnila niko nije čuo da se ovako nešto dešava jer bi sigurno prijavili.

- Njih smo često slušali da se svađaju, ali nikakvo saznanje nismo imali o fizičkom nasilju. Mališana smo videli sa zavojima na jednoj nozi i ruci i ogrebotinom kod oka, ali nam je on rekao da je pao sa bicikla, nije bilo razloga da ne verujem detetu, stalno su se tu vozikali, pomislio sam pa verovatno je pao, svima se dešava - kaže nam jedan komšija.

Prema njihovim rečima osumnjičeni muškarac je sa svojim sinom imao odličan odnos, bar je tako izgledalo.

- Teško mi je da poverujem da se ovo desilo. Prošle godine kad je neko maltretirao malo dete, pa je izašlo u novinama on mi je rekao: "Pa ovo je užas, ja bih ga ubio" - kaže nam komšinica i dodaje:

- Ja ništa nisam čula dok nisu došli da ga hapse, kad sam saznala šta je bilo šokirala sam se, ej, da detetu stavljaš ruke i noge na vrelu ringlu, pa ja to ne mogu da poverujem. Taj je dečak bio srećan samo kad je sa decom, kad bi se približio nekome od roditelja on bi plakao…

Kako piše Kurir, tortura nad dečakom trajala je oko dve nedelje, a Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ispituje da li je bilo nasilja nad detetom (8), kao i nad majkom petogodišnjaka.

Teško povređeni dečak, da podsetimo, nalazi se na Institutu za majku i dete i njegovo stanje se redovno prati. Nasilje je, kako se saznaje, prijavila majka dečaka koja je otišla kod svojih roditelja.