17.07.2024.

18:39

Foto: Foto: J.V.

Hronika

UBICA I ŽRTVE SAHRANJENI NA ISTOM GROBLJU! Meštani Topolnice zgroženi (FOTO)

- Ode Čujkan, da prosto ne možemo da poverujemo. Šta se dogodilo u dva dana. Stradaše ljudi na pravdi Boga, kroz suze priča komšija Jovanovića.

Informer

Tišinu na groblju remetila su naricanja i jauci neutešne rodbine na vlaškom jeziku , a pored kovčega bol uplakanih i iznemoglih od tuge za roditeljima, kćeri Katarine i Eme, zetova i najstarijeg unuka koji ima 15 godina, teško je bilo gledati.

Ubica i žrtve sahranjene na istom groblju

Prvo je na seoskom groblju danas sahranjen Petar P. u prisustvu sinova i to u 13 sati, dok je bračni par Jovanović ispraćen na večni počinak tri sata kasnije, tačnije u 16 sati.

Podsećamo, Rade i Rumena Jovanović ubijeni su na svom salašu nakon gašenja požara  koji je izazvao Petar P . Nakon svađe i rasprave on ih je mučki ubio lovačkom puškom pucnjima u leđa na traktoru  prilikom polaska kući.

Informer

Ranio je Milana Nikolića iz sela Klokočevac koji je Jovanovićima pomagao u gašenju dok se Branislav Pavlović, Radetov sestrić pukim slučajem spasao.

Ubica se nakon toga zabarikadirao u svojoj kolibi, i nakon pokušaja pregovora da se preda, bacanja suzavca i dimnih bombi, on je krenuo oružjem na policiju. Jedinice SAJ-a bile su primorane da reaguju i liše ga života.