17.07.2024.

19:16

Foto: printscreen facebook

Hronika

Opsovala mi je majku, zato sam je ubio! Neverovatna odbrana taksiste krvnika

Ovako je danas dopunio svoju odbranu taksista Radan Vasiljević (68), kojem se u Višem sudu u Beogradu sudi za teško ubistvo supruge Slavice (54).

- Zašto da mi opsuje majku, koja je mnogo učinila za nju i našu porodicu. To me je povredilo i potreslo, pa sam ustao sa male drvene stoličice i zgrabio nož. Nisam ciljao gde ću da je ubodem. Sećam se da sam je ubo sa strane i u leđa i posle toga nijednog uboda se više ne sećam. Ona je imala fantastičan odnos sa mojom majkom - ispričao je Vasiljević.

On je sada rekao da nije išao u kuhinju da uzme nož iz kutije za noževe, kako je to ispričao u tužilaštvu, već da je nož bio tu:

- Da sam išao, verovatno bih se ohladio i zašto bih uzeo najmanji. Njime sam posle sebi presekao vene na levoj ruci, ali je bio tup, i tada sam otišao u kuhinju i uzeo veliki nož i njime presekao vene na desnoj ruci. Povlačim sve svoje prethodne izjave, jer sam tada samo hteo da umrem i dao sam ih u bunilu i transu.

Ovaj zločin se desio 9. decembra 2021. u porodičnoj kući u ulici Veljka Petrovića, u naselju Žarkovo. Vasiljević je optužen da je celu noć šamarao ženu, vezao je, isekao joj kosu i odeću, da bi je sutradan oko podne ubio.

U prvom trenutku je priznao da je pio rakiju i ispitivao je da li ga vara i sa kime. Na kraju ju je izbo 17 puta, pokrio je ćebetom i sebi prerezao vene, legao kraj nje na tepih i zvao sina da odmah dođe kući, dok je drugom sinu u inostranstvu javio da je ubio Slavicu.