18.07.2024.

09:32

Foto: Tanja Andric

Hronika

"Napadači najverovatnije prevozili drogu ili oružje": Blažo Marković o ubistvu policajca u Loznici

- Pre svega, izražavamo saučešće porodici poginulog policajca koji je dao svoj život za odbranu javnog reda i mira. Drugi kolega je teško ranjen. Ovaj napad sigurno nije teroristički čin povezan sa političkim motivima, kao što je stvaranje Velike Albanije. Verovatnije je da su napadači prevozili drogu ili oružje, što bi im ovde donelo doživotnu kaznu. - rekao je Blažo Marković.

Marković je istakao koliko je policijski posao opasan i koliko je važno da policajci budu adekvatno zaštićeni.

- Ovo je opomena da svi policajci prilikom vršenja dužnosti moraju nositi pancire kako bi zaštitili svoje živote. Nadamo se da će ministar Dačić naložiti da panciri budu obavezni, bez obzira na vremenske uslove - istakao je Marković.

Informer

Na pitanje o mogućnosti da je napadač albanske nacionalnosti, Marković je rekao:

- Pronađeni pasoš je izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova, ali s obzirom na nepostojanje prave kontrole i mogućnosti falsifikovanja dokumenata, teško je sa sigurnošću reći. Ipak, verovatno je da su napadači albanske nacionalnosti - rekao je.

Kada je reč o koracima koje bi država Srbija trebala preduzeti povodom ovog incidenta, Marković je naglasio:

- Moramo biti stroži prilikom kontrole granice, temeljno pretresati vozila i koristiti savremene tehnologije poput dronova za nadzor granica. Bezbednost naše države je prioritet, posebno imajući u vidu da nemamo prijatelje u delu južne Srbije - rekao je Marković.

Informer

Marković je izrazio svoje mišljenje o napadačima:

- Srpska policija je sposobna da pronađe izvršioce ovog napada. Za njih nema milosti, jer su ubili jednog policajca. Ipak, bilo bi dobro da ih uhvatimo žive kako bismo saznali više o njima, a nakon toga da dobiju doživotne kazne - naveo je.