18.07.2024.

09:39

Foto: Miroljub Mihailović Piki

Hronika

Komšije o nezapamćenoj tragediji kod Vrbasa - beba se udavila: Skromna porodica, brižni roditelji...

Prema nezvaničnim saznanjima, unesrećena porodica se doselila nedavno u Lenjinovu ulicu, gde se dogodila strašna tragedija.

- Doselili su se pre par meseci. Nismo stigli ni pošteno da se upoznamo. Lepo su se javljali, nikakvih problema sa njima nismo imali. Njihovu dečicu smo viđali na ulici veselu i razdraganu. Viđali smo i malecku, jadan mali anđelak. Delovala mi je kao da je skoro prohodala. Strašna tragedija za celo selo - priča komšinica nesrećne porodice.

Dodaje da su unesrećene komšije živele jako skromno i da su, kako pretpostavlja, bili socijalni slučaj.

- Kako sam čula, i tata i mama malog anđela su negde radili. A delovalo je da su brižni roditelji, barem sudeći po tome kako smo mi iz komšiluka videli da se ponašaju prema deci. Strahota jedna, da li je to bio trenutak nepažnje ili nešto drugo zaista ne znam, ali smo 100 odsto sigurni, svi iz komšiluka, da oni ne bi naudili detetu. Barem ne tako. Ovakvu tragediju ne pamtimo u selu - priča nam vremešna sagovornica.

Majka zatekla telo ćerke

Podsetimo, strašna tragedija koja se dogodila prekjuče oko 17 časova kada se u bazenu u dvorištu udavila jednogodišnja D. A. iz Zmajeva ostavila je zanemele meštane tog sela u Opštini Vrbas.

Kako se nezvanično saznaje", majka C. K. (31) se vratila sa posla oko 16 časova i zatekla sina (7) i ćerku (3) da se kupaju u malom gumenom bazenu dubine 25 centimetara u dvorištu a da se jednogodišnja D. A. kupala u kadici pored ulaznih vrata u kuću.

Odjednom je, kako je rekla, oko 17 časova došao sin u kuću i rekao da je beba ušla u bazen i da ne diše. Odmah je prevezena u Opštu bolnicu u Vrbasu ali joj nažalost nije bilo spasa.