18.07.2024.

10:17

Foto: Privatna arhiva

Hronika

"Hrabar, častan, odvažan"! Od ubijenog policajca se oprostile kolege iz Nezavisnog sindikata policije (FOTO/VIDEO)

Kako je Informer već pisao noćas oko 0.55 sati u blizini graničnog prelaza Trbušani, prilikom rutinske kontrole na policajce je iz taksi vozila pucao Hajziri, a zatim pobegao u nepoznatom pravcu.

Inače ubijeni Krsmanović bio je član Nezavisnog sindikata policije i član rukovodstva ove sindikalne organizacije i to kao pripadnik Žandarmerije iz koje je pre nekoliko meseci prešao u Upravu granične policije, regionalni centar ka Bosni.

Od njega se potresnim rečima oprostio Goran Lazić iz Nezavisnog sindikata policije, koordinacionog centra MUP Beograd.

- Odvažan, hrabar i dobar kolega. Kao policijski službenik častan i besprekorne biografije. Uvek se trudio da unapredi rad sindikata čiji je bio član, ali i čitavog Ministarstva unutrašnjih poslova - kaže za Informer Lazić.

Prema njegovim rečima Krsmanović se prethodnih dana dogovarao sa svojim kolegama oko odlaska na radničke sportske igre koje je Nezavisni sindikat policije trebalo da organizuje u septembru.

- Uvek je davao sve od sebe kad su takve manifestacije bile u pitanju. Takav će mi ostati u sećanju - naglašava on.

On je ovom prilikom izrazio najdbulje saučešće porodici ubijenog policajca.

- Saučešće njegovim roditeljima, sestri, rodbini... Ovo je veliki gubitak za njih, a nakon toga i za Nezavisni sindikat policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Neka mu je večna slava - priča Lazić.

Informer

Podsetimo, nakon zločina ubica je pobegao ali je policija tokom uviđaja u taksiju pronašla lična dokumenta Hajziri Artana, ako i njegovu ličnu kartu izdatu u Nemačkoj. 

Inače osumnjičeni Albanac na društvenim mrežama veliča Hašima Tačija, OVK i Adolfa Hitlera, a o tome pročitajte u posebnoj vesti klikom na ovaj link.