18.07.2024.

10:52

Foto: Tanjug/Printscreen

Hronika

Ovim putevima je mogao da pobegne Šiptar-ubica! Policija češlja svaki ćošak

U napadu je ranjen i policajac Vjekoslav Ilić (50), kada je na njih otvorio vatru Albanac sa Kosova Hajziri Artan (33). Hajziri je prilikom izlaska iz vozila Krsmanovića pogodio u grudi, a Ilića u rame. Hajziri je posle ubistva, pobegao u nepoznatom pravcu.

Specijalne jedinice MUP-a Srbije pretražuju kompletan reon mesta zločina. Takođe, alarmirane su jedinice policije Republike Srpske, koje takođe tragaju za zločincima.

Mesto Lipnički šor nalazi se na oko 7 kilometara vazdušne linije od granice sa BiH, a 15 kilometara je udaljen od najbližeg graničnog prelaza Trbušnica. Ne isključuje se moogućnost da su se prevezli do granice sa Drinom, posle čega su prešli ilegalno granicu. Upravo zatom, na nogama je Policija Republike Srpske. Pretpostavlja se da je namera ubica da se dokopaju teritorije Federacije BiH, ili Hrvatske, i dalje ka zapadnoj Evropi.

Informer

Automobil, najvažniji trag

S druge strane, Lipnički šor je do najbližeg auto puta, Šabac-Ruma udaljen 50 kilometara, za šta bi im trebalo nešto manje od sat vremena.

Srpska policija intenzivno traga za automobilom marke "mercedes", sa tablicama TT (Tutin), u kom su bili napadači. Sada je ključno da se pronađe automobil, što bi bio trag u vezi sa smerom kojim su pobegle ubice. Pretražuje se kompletan reon, a u potragu su uključeni helikopteri i dronovi, kao i psi tragači.

Albanac sa Kosova Hajziri Artan (33) je nakon zaustavljanja pogranične policije izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, posle čega je Albanac otvorio vatru.

Za njim se traga

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta.