18.07.2024.

11:11

Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Hronika

Potresna scena na mestu ubistva policajca! Samo ova slika tera suze na oči! (FOTO)

U toku je intenzivna potraga za ubicama srpskog policajca Nikole Krsmanovića (34), koji je sinoć u 00.55 časova ubijen tokom rutinske kontrole u mestu Lipnički šor, u blizini Loznice.

Nekoliko sati nakon velike tragedije, gde je ugašen jedan mlad život, stoji srceparajuća sena. Na mestu ubistva mladog Nikole, stoji buket cveća koji je ostavio neko od građana. 

U Nikolinoj porodici vlada muk, sestra mu stiže iz Švajcarske gde je i saznala da je ostala bez brata. Roditelji su skrhani od bola, a veliki broj meštana dolazi u porodičnu kuću da izjavi saučešće. 

U toku je potraga za ubicom, a Loznica je pod opasadom policije. 

Automobil, najvažniji trag

S druge strane, Lipnički šor je do najbližeg auto puta, Šabac-Ruma udaljen 50 kilometara, za šta bi im trebalo nešto manje od sat vremena.

Srpska policija intenzivno traga za automobilom marke "mercedes", sa tablicama TT (Tutin), u kom su bili napadači. Sada je ključno da se pronađe automobil, što bi bio trag u vezi sa smerom kojim su pobegle ubice. Pretražuje se kompletan reon, a u potragu su uključeni helikopteri i dronovi, kao i psi tragači.

Albanac sa Kosova Hajziri Artan (33) je nakon zaustavljanja pogranične policije izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, posle čega je Albanac otvorio vatru.

Za njim se traga

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta.