18.07.2024.

11:59

Foto: Printscreen Fejsbuk

Hronika

ŠOK TVRDNJA ŠIPTARSKIH MEDIJA! Policajca ubio Artanov brat: Faton već osuđen za ubistvo

Naime, albanski mediji objavili su da se sumnja da iza ubistvo policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, tvrdeći da je u njega pucao begunac iz zatvora Faton Hajrizi.

"Osoba koja je pucala u pravcu srpske policije je Faton Hajrizi. On je posle bekstva iz zatvora iskoristio bratova dokumente da pobegne sa Kosova. Sumnja se da je ceo događaj počeo nakon što je Faton Hajrizi odbio da bude identifikovan pred srpskom policijom. Ovo je izazvalo prvo verbalni, a zatim i fizički sukob. Posle toga su počeli da pucaju na policajce. Jedan srpski policajac ubijen je, a drugi je teško povređen u pucnjavi", navode albanski mediji.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je na licu mesta pronađen pasoš, koji su izdale kosovske vlasti, na ime Artan Hajrizi.

"Najverovatnije je zbog toga što je pronađen pasoš na ime Artana u prvom momentu se verovalo da je on ubica. Istraga je još uvek u toku i čeka se zvanično saopštenje koji je zapravo od braće pucao na policajce", navode albanski mediji.

Informer

 

Sa druge strane "Kosovo onlajn" navode da je Artan Hajrizi u kolima bio sa bratom Fatonoom kooji je pobegao iz zatvora pre nekoliko dana.  

Osumnjičeni za ubistvo srpskog policajca u Loznici Artan Hajrizi je brat Fatona Hajrizija, koji je devet puta bežao iz zatvora, a trenutno je u bekstvu i traže ga kosovske vlasti, piše Indeks onlajn.

Faton Hajrizi, koji je pre desetak dana pobegao iz kosovskog zatvora, sinoć je imao direktno uključenje u emisiju "Debata plus" na TV Dukađini sa telefona svog brata Artana.

Nedugo nakon televizijskog uključenja, sumnja se da su braća zaustavljena od srpske policije u pograničnom području.

Faton Hajrizi je izjavio da nije na Kosovu već negde u Evropi.

Zatvorenik Faton Hajrizi, osuđen za ubistvo ruskog vojnika kod Drenice pre dve decenije, pobegao je nedavno  iz kazneno-popravnog centra Smrekovnica, gde je služio kaznu.