18.07.2024.

12:10

Foto: Tanjug/Printscreen/Privatna arhiva

Hronika

Šiptar tražio od taksiste da ga vozi u Sremsku Mitrovicu! U jednom trenutku promenio rutu, pa krenuo preko Drine

- Muškarac za kojim policija intenzivno traga prvo je taksisti rekao da ga vozi u Sremsku Mitrovicu, ali je promenio rutu i navodno mu rekao da ga ipak vozi preko granice, u Zvornik - kaže izvor Kurira.

Prema najnovijim informacijama koje su se pojavile u albanskim medijima tvrdi se da je u policajca pucao begunac iz zatvora Faton Hajrizi, a da je za bekstvo koristio pasoš rođenog brata Artana koji su izdale kosovske vlasti.

Informer

- Osoba koja je pucala u pravcu srpske policije je Faton Hajrizi. On je posle bekstva iz zatvora iskoristio bratova dokumente da pobegne sa Kosova. Sumnja se da je ceo događaj počeo nakon što je Faton Hajrizi odbio da bude identifikovan pred srpskom policijom. Ovo je izazvalo prvo verbalni, a zatim i fizički sukob. Posle toga su počeli da pucaju na policajce. Jedan srpski policajac ubijen je, a drugi je teško povređen u pucnjavi - navode albanski mediji.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je na licu mesta pronađen pasoš, koji su izdale kosovske vlasti, na ime Artan Hajrizi.

- Najverovatnije je zbog toga što je pronađen pasoš na ime Artana u prvom momentu se verovalo da je on ubica. Istraga je još uvek u toku i čeka se zvanično saopštenje koji je zapravo od braće pucao na policajce - navode albanski mediji.