18.07.2024.

12:50

Foto: Foto: Printscreen

Hronika

"Strašna vest...": Od ubijenog policajca se oprašta FK u kom je igrao

Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Šapcu

Više javno tužilaštvo u Šapcu je saopštilo da je obavljen uviđaj u Loznici gde je, kako se sumnja H.A. ubio jednog policajca, a drugog ranio, kao i da je uhapšen vozač automobila iz kojeg je pucano.

Vozaču automobila iz kojeg je pucano, H.M. određeno je zadržavanje do 48 sati od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, rečeno je za Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Na ulazu u grad Loznica u blizini kafane "Loznička noć" noćas oko 23.50 sati, prilikom kontrole vozila marke "mercedes" registarskih tablica iz Tutina kojim je upravljao H. M. sa saputnikom u vozilu H. A. od strane službenih lica stanice granične policije Trbušnica došlo je do oružanog napada H .A. na policijskog službenika N. K. i V. I.

Tom prilikom je H. A. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika pri čemu je N. K. zadobio smrtonosne povrede, a V. I. prostrelnu ranu i trenutno je hospitalizovan.

MUP je ranije saopštio da je policijski službenik Nikola Krsmanović (34) podlegao povredama u bolnici, dok je policajac Vjekoslav Ilić (50) pogođen u rame i smešten u bolnicu.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta, dodao je on.