18.07.2024.

13:25

Foto: Foto: Informer, Tanja Andric

Hronika

Otkrivamo identitet taksiste koji je vozio Šiptara ubicu! Utvrđuje se ko je usmrtio Nikolu i ranio Vjekoslava!

Opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, i dalje traje, a prema rečima ministra Dačića, policija je uhapsila Mithata Hadžića iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.  

„Naši policajci su primetili automobil i bilo im je sumnjivo šta će automobil iz Tutina blizu granice prema Bosni i Hercegovini. Prilikom utvrđivanja identiteta osumnjičeni je izvadio pištolj i pucao u dva policajca. Jedan je onako ranjen odgovorio paljbom, ali nije uspeo da ga pogodi“, rekao je ministar i dodao da osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje policajaca nije evidentiran na administrativnim prelazima niti na graničnim s obzirom na to da je pronađena nemačka lična karta, a zbog čega je srpska policija kontaktirala nemačke kolege i vrše se provere. 

Informer

 


Podsetimo, na licu mesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačku ličnu kartu.

Ministar Dačić je istakao da se još utvrđuje da li pronađena dokumenta pripadaju osumnjičenom jer postoje sumnje da je koristio lična dokumenta njegovog brata koji je poznat policiji zbog ubistva ruskog vojnika na Kosovu i Metohiji i koji je pobegao iz zatvora 6. jula. 

„To ne može da bude slučajno, to je organizovani napad. Tužilaštvo za organizovani kriminal će ovaj slučaj razmotriti kao teroristički akt ljudi koji dolaze sa Kosova i Metohije albanskog porekla koji su time ostvarili određene ciljeve koji su im zadati“, rekao je ministar i poručio da će biti ispitani svi koji mogu biti povezani sa ovim događajem i uhapšeni. 

Dačić je podsetio da iako je stepen bezbednosti sa crvenog spušten na žuti to i dalje podrazumeva visoku budnost i najviši stepen mobilnosti.

„Očigledno je da se nalazimo pred nekim novim izazovima gde svaki policajac i pripadnik MUP-a mora da bude svestan da može da bude napadnut i da zato mobilnost mora da bude na najvišem nivou“, rekao je ministar i dodao da je srpska policija i u kontaktu sa kolegama iz Republike Srpske u slučaju da je osumnjičeni pobegao u Bosnu i Hercegovinu. 

Informer

 

U potrazi za osumnjičenim, prema Dačićevim rečima, učestvuje 150 pripadnika MUP, među kojima su policijski službenici Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice, granične i kriminalističke policije i Policijske uprave u Šapcu. 

Ministar je pozvao građane da svaku informaciju u vezi sa ovim slučajem prijave policiji.