18.07.2024.

16:56

Foto: Marko Đoković

Hronika

Pretio Nataši Bekvalac, vređao je i tražio novac: Ostalo ti je 16 meseci do sudnjeg dana!

Kako je utvrđeno, u pitanju je osoba koja boluje od duševne bolesti pa je tužilaštvo zatražilo da mu se izrekne mera obaveznog lečenja i čuvanja u zatvorskoj bolnici.

Medurić se tereti da je proganjao Bekvalčevu od marta ove godine do 12. juna, kada je uhapšen. Veštačenjem Medurića je konstatovano da je bio neuračunljiv i nesvestan svojih postupaka.

Prema optužnom aktu, on je pevačici preko Fejsbuka slao preteće poruke, vređao je i tražio da mu vrati novac koji mu duguje. Pisao je da joj ostaje najviše 16 meseci do sudnjeg dana i da će je ubiti!

Na saslušanju u tužilaštvu priznao je da je Bekvalčevoj slao poruke, ali je tvrdio da nije imao nameru da joj naudi. Ispričao je da joj je dao svesku sa svojim tekstovima pesama, koje je ona iskoristila, a nikada mu nije platila.

Iskaz je dala i Nataša i u njemu je navela da ga ne poznaje i da nikada nije bila u Srbobranu. Ispričala je da njena sestra vodi njenu Fejsbuk stranicu i da je okrivljeni tu slao poruke, koje je sestra u početku ignorisala. Međutim, kako to nije prestajalo, odlučile su da ga prijave.

Inače ovo nije prvo proganjanje poznate pevačice. Pre četiri godine, zbog istog krivičnog dela uhapšen je Dragan V. iz Brusa. On je sa cvećem i poklonom ušao na njeno imanje i kuću u Čeneju.

Čim je ona ugledala nepoznatog čoveka i tražila da izađe, on je i otišao. Nekoliko sati kasnije, po njenoj prijavi policiji, Dragan je uhapšen.