18.07.2024.

17:22

Foto: Foto: Printscreen

Hronika

"Ranjen je, gotov je!" On je prvi pritekao u pomoć ubijenom policajcu - Potresna ispovest ledi krv u žilama

- Bili smo u kući kada je došlo do rafalne paljbe. Čuli smo mnogo hitaca, uplašili smo se, jer je u kući bila i naša ćerka - kaže potresnim glasom očevidac za Kurir ispred čije kuće je došlo do vatrenog obračuna:

- Isprava nismo znali šta se dešava, a onda smo čuli zapomaganje... Ranjeni policajac Vjekoslav I. sav krvav bukvalno je uleteo u naše dvorište i počeo da doziva pomoć. Čuo sam ranjenog policajca kako govori: "Ranjen je, gotov je, treba mu pomoć."

Kako nam je zhatim rekao sagovornik, ceo događaj je izgledao kao horor film.

- Verujte bilo je kao u nekom horor filmu! Mi i dalje ne možemo da dođemo sebi od šoka, ubijen je mladić koji je imao bolesnog oca i koga ne poznajem, dok povređenog Vjekoslava I. poznajem iz grada - rekao je u jednom dahu čovek i dodao:

- Da, Nikola Krsmanović je pogođen u glavu. Krvi je bilo na sve strane. Pomogao sam i lekarima Hitne pomoći da ga stavimo na nosila, ali sam tada video kako mu je ruka pala, znao sam da je mrtav. Nije mu bilo spasa. Ovo je velika tragedija i ovo više nikada ne sme da se ponovi.

Informer

Ubijen Nikola Krsmanović

On je naveo da nije mogao ni da spava nakon svega što se sinoć izdešavalo ispred njihove kuće.

Podsetimo, zločin se dogodio sinoć oko 23.50 sati prilikom kontrole vozila na graničnom kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru u Loznici. Policajci Nikola Krsmanović i Vjekoslav I. (50) zaustavili su vozilo marke "mercedes" kojim je upravljao taksista Mithat Hadžić iz Tutina, ali je osoba koje je bila u putničkom vozilu ispalila vatru u njihovom pravcu. Nikola je od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov stariji kolega Vjekoslav teško povređen, ali se nalazi van životne opasnosti.

Ubica je nakon toga pobegao i za njim se intezivno traga, a pronađen je pasoš albanskog državljanina Hajzirija Artana koji se pre nekoliko sati javio preko pojedinih medija iz Nemačke i naveo da je to zapravo uradio njen brat Faton koji je pre deset dana pobegao iz zatvora. Opsežnom istragom u Bjeljini je uhapšen Z. R., kao i njegova supruga I. R. kojoj su lisice stavljene u Mladenovcu. Z. R. se sumnjiči da je učestvovao u organizaciji transporta osumnjičenog Fatona Hajzirija.