18.07.2024.

17:30

Foto: Shutterstock

Hronika

Zlostavljala teško bolesnog sina! Majka monstrum u pritvoru, sutra na saslušanju!

Dečak je, podsetimo, u ponedeljak sa podlivima po celom telu i opekotinama na dlanovima i stopalima, za koje se sumnja da mu ih je naneo očuh, doveden u bolnicu. Njegov očuh A. I. je priveden.

- Po nalogu javnog tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, danas je od strane PS Čukarica određeno zadrzavanje u trajanju od 48h osumenjičenoj A.I, majci maloletnog deteta, kojoj se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Zapustanje i zlostavljanje maloletnog lica i krivičnog dela Kršenje porodičnih obaveza, a s obzirom da shodno do sada utvrđenom činjeničnom stanju postoje osnovi sumnje da je grubo zanemarivala dužnost zbrinjavanja maloletnog ostećenog i da je kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavila u teškom stanju sina, koji nije u stanju da se sam o sebi stara,a zbog čega je i nastupilp tesko narušavanje njegovog zdravlja - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da će osumnjičena sutra biti dovedena u Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje.

Podsetimo, njen partner za kog se sumnja da je naneo teške povrede petogodišnjaku, smešten je u psihijatrijsku ustanovu i na teret mu je stavljeno nasilje u porodici.