18.07.2024.

19:11

Foto: Fejsbuk

Hronika

Ranjeni policajac ispričao kako je došlo do napada! "Ubica je bio nasmejan, nije hteo da priča srpski"

Vasiljević je rekao i šta mu je Ilić ispričao.

"Videli su 'mercedes' tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svetlosnu signalizaciju. Vozilo je stalo kilometar i po dalje. Policajci su izašli iz vozila i tražili lična dokumenta, bila je to rutinska kontrola", rekao je Vasiljević.

Ističe da nije odmah došlo do pucnjave, i vozač i suvozač su dali lična dokumenta. Poštujući pravila policajci su zahtevali da jedno lice izađe - suvozač, a drugo lice je ostalo u vozilu.

Informer

Šiptar Faton Hajrizi je hladnokrvno pucao u srpske policajce

"Suvozač je izašao, lice se ponašalo uobičajeno u smislu gestikluacije, bilo je nasmejano, policajac Ilić je bio sa leve strane, u zoni vozača da bi ga držao pod kontrolom. Neposredno posle početka kontrole lica začuli su se pucnji, to je bilo u zadnjem delu vozila", ispričao je Vasiljević.

Navodi da je napadač opalio nekoliko metaka ka policajcu Iliću i da ga je pogodio u desno rame.

"Kako sam kaže (Ilić) vrlo teško, ali uspeo je da repetrira pištolj i uputio nekoliko hitaca prema tom licu", naveo je Vasiljević.

Nema informacije da li je napadač ranjen. Ilić je, takođe, rekao da napadač nije znao, ili nije hteo da govori srpski jezik, prenosi Telegraf.