18.07.2024.

21:09

Foto: Shuterstock

Hronika

Tukao oca, majku, babu, pa bokserskim rukavicama udarao građane! Nasrnuo na policajce, pa u stanici policije napravio haos!

Nakon dolaska policije i započete intervencije fizički nasrnuo i na policijske službenike PS Novi Beograd! 

- Na osnovu navedenog javni tužilac je naložio da se protiv okrivljenog podnese krivična prijava za krivično delo nasilje u porodici, krivično delo nasilničko ponašanje i krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Imajući u vidi činjenicu da postoji sumnja u duševno stanje osumnjičenog koji pokazuje simptome duševne bolesti, jer se prilikom dovođenja u policijsku stanicu ponašao vrlo agresivno i pokušao da se samopovredi udarajući glavom o zid i udarajući sebe službenim lisicama koje su mu bile na rukama, u čemu je sprečen od strane policijskih službenika, na osnovu usmenog naloga javnog tužioca navedeni je smešten u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Ističe se i da je u pomenutoj bolnici izvršen preliminarni pregled na osnovu kojeg je doneta odluka da se osumnjičeni zadrži u klinici radi neuropsihijatrijskog veštačenja u skladu sa Protokolom o saradnji koji je zaključen između Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Javni tužilac je doneo naredbu za psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog i podneo predlog Trećeg osnovnom sudu u Beogradu da donese rešenje kojim će odrediti smeštanje okrivljenog u kliniku jer je to neophodno za svrhu psihijatrijskog veštačenja, koje rešenje je doneto. Nakon nalaza i mišljenja veštaka javni tužilac će preduzeti radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom.